Vind de juiste sneeuwketting

Weet u de bandbreedte, bandhoogte en velgmaat niet van uw wagen? Zoek dan via de König Fitguide!

Gebruik van sneeuwkettingen op wintervakantie

Een overgrote meerderheid van de wintersporters gaan nog steeds met de auto op wintervakantie. De auto is en blijft daarom ook het meest gebruikte vervoersmiddel bij uitstek om naar een skioord te reizen.

Het is duidelijk dat je met een auto de volledige vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt. Daarnaast kun je met de meeste auto’s redelijk wat bagage meenemen. Je bent niet afhankelijk van een bus die je naar de pistes brengt. Bovendien maakt een auto het makkelijk om een daguitstap te maken naar een ander skistation/oord

BOSTHONSPORT zet je op het juiste winterpad!

Winterbanden zijn natuurlijk een must voor iedere auto die in de sneeuw rijdt. Maar wat doet een winterband eigenlijk en waarom doet hij dat? Het rijden met winterbanden is nog niet verplicht in ieder land en het is dan ook verstandig om te kijken waar en wanneer winterbanden verplicht zijn? Europese wetgeving verschilt per land en situatie maar ondanks dat raden wij je toch aan om te zorgen dat jouw auto altijd uitgerust is met winterbanden. Hoewel het in sommige landen misschien niet verplicht is om winterbanden te rijden kan het bij een ongeval lijden tot hoge kosten doordat je vaak automatisch aansprakelijk wordt gesteld wanneer je auto niet uitgerust was met winterbanden.

winterbanden

Wanneer winterbanden voor onvoldoende grip op de weg zorgen bieden sneeuwkettingen de uitkomst. Sneeuwkettingen redden je door de guurste omstandigheden, maar het is zeker verstandig om te oefenen met het opleggen van de sneeuwkettingen. Het is niet heel moeilijk maar het zou natuurlijk goed kunnen dat je dit midden in een sneeuwstorm op een smalle bergpas moet gaan doen en dan is het wel handig wanneer je weet hoe je de sneeuwkettingenmoet opleggen in bare weersomstandigheden.

Ideaal is het natuurlijk wanneer je een four wheel drive of SUV kunt rijden, omdat deze wagens nu eenmaal beschikken over de benodigde power en grip die je in de Alpenlanden zo goed kunt gebruiken.

zelfs in barre weersomstandigheden op de weg blijven is de kunst!

Zelfs met winterbanden kan je vaak nog verplicht worden sneeuwkettingen om te leggen. Gebruik steeds uw sneeuwkettingen wanneer je te weinig grip op de ondergrond hebt. Ook leveren ze een verbeterde tractie op sneeuw en ijs op. Het is daarbij wel belangrijk dat u zich houdt aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

Zorg dat je goed voorbereid bent.

Het is zeker verstandig om al eens te oefenen voordat je vertrekt. Het maakt enorm verschil wanneer je thuis in de warmte van je garage alvast de handleiding hebt doorgenomen en de sneeuwkettingen reeds een paar keer hebt gemonteerd. Wanneer je de sneeuwkettingen een paar keer hebt bevestigd heb je er in ieder geval een gevoel bij.

winterbanden

Het opleggen is niet heel moeilijk, maar wanneer je de eerste keer ergens in een sneeuwstorm op een bergpas je kettingen moet plaatsen, is wat ervaring wel zo praktisch. Een vloermat, handschoenen en een hoofdledlamp zijn zeker geen overbodige luxe. Leg ze ook als laatste in de koffer van de auto. Je hebt echt geen zin om je hele kofferbak in de sneeuw te moeten zetten om je kettingen te vinden.

Het moet natuurlijk wel passen

De juiste sneeuwkettingen voor jouw bandenmaat is natuurlijk van groot belang. En kies steeds voor stalen kettingen, die zijn veel steviger en makkelijker te monteren.