Vind de juiste sneeuwketting

Weet u de bandbreedte, bandhoogte en velgmaat niet van uw wagen? Zoek dan via de König Fitguide!

Sneeuwketting wettelijk verplicht

Sneeuwkettingen worden voornamelijk gebruikt in bergachtige sneeuwrijke gebieden of in geval van buitengewone situaties, wanneer sneeuwbanden niet meer volstaan om onder de beste veiligheidsvoorwaarden te rijden. Het is nodig om ze te plaatsen als er op besneeuwde wegen wordt gereden, met name bij sterke helling. Als u met sneeuwkettingen rijdt, houdt u een maximale grip op de weg. Daardoor vormen ze een veiligheidsuitrusting waarmee uw auto in de winter grip op de weg kan houden en ze zijn soms verplicht in de bergen

De sneeuwkettingen, gemaakt van metalen schakels, zijn bedoeld voor om de band, om de grip op de besneeuwde ondergrond te verbeteren. De autoketting wordt gewoon rondom de banden van de twee drijfwielen bevestigd, ofwel rondom de voorbanden voor de meeste voertuigen. In tegenstelling tot de gevestigde mening, is deze handeling relatief gemakkelijk uit te voeren. Het voornaamste ongemak bestaat uit het feit dat de kettingen in de kou moeten worden geplaatst, waardoor de vingers snel verkleumen en wat de uitvoering bemoeilijkt. Om er zeker van te zijn dat de kettingen zo snel mogelijk correct geplaatst worden, wordt het aangeraden om van te voren te oefenen met het monteren ervan. Om te onthouden: het is verboden om te rijden met kettingen op droge wegen en zelfs op wegen die gewoon nat zijn; de banden en/of kettingen kunnen daardoor beschadigen, evenals het asfalt. Ze moeten dus op het laatste moment worden gemonteerd.

Als u hebt besloten een uitrusting aan te schaffen, moet u weten dat uw toekomstige sneeuwkettingen geschikt moeten zijn voor de afmetingen van uw banden. Bosthonsport stelt een grote keuze aan sneeuwkettingen tot uw beschikking die compatibel zijn met uw voertuig. U kiest uw kettingen eveneens afhankelijk van hun design, want dit heeft invloed op de grip op de weg van het voertuig. Tot slot kan het slim zijn om voorkeur te geven aan sneeuwkettingen die een handig sluitsysteem hebben, zodat het plaatsen van uw sneeuwkettingen zo snel mogelijk gebeurt, en een automatisch systeem van spanning en centrering, om te voorkomen dat u regelmatig moet stoppen om uw kettingen weer aan te spannen. Ontdek de complete selectie sneeuwkettingen van Bosthonsport , om uw trajecten over besneeuwde wegen in alle veiligheid af te leggen.